Uiteraard is het erg belangrijk dat de sint en zijn pieten een goede indruk achterlaten. Zij houden zich daarom  strikt aan een aantal gedragscodes.

Gedragingen van Sinterklaas en Zwarte Piet
Sinterklaas en de zwarte pieten gedragen zich altijd erg netjes, beleefd en correct.

Correct taalgebruik
Zowel sinterklaas als zwarte pieten spreken correct algemeen beschaafd nederlands.

Openbare verschijning van Sinterklaas en Zwarte Pieten
Sinterklaas en zijn pieten verschijnen nooit voor de landelijke intocht van sinterklaas en niet meer na 6 december in het openbaar. Wij zien de landelijke intocht op televisie als het officiële startsein voor alle openbare verschijningen van sinterklaas en zijn pieten.

Kleding van Sinterklaas en Zwarte Pieten
Sinterklaas en zijn pieten gaan altijd netjes en correct volgens de gebruikelijke kledinglijn gekleed. Aan de kleding die in ons eigen naaiatelier is vervaardigd is ook veel aandacht besteed aan de afwerking van alle kostuums.

Kinderschrik
Sinterklaas en zijn pieten zijn de kindervrienden bij uitstek. Het gebruik van de roe en het dreigen om kinderen mee te nemen in de zak naar Spanje zijn bij ons uit den boze.

Het nakomen van gemaakte afspraken
Sinterklaas en zijn pieten komen gemaakte afspraken altijd keurig netjes na. Bij onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld in het verkeer, geven ze tijdig een berichtje aan de organisatie of familie waar ze naar toe gaan.

Het gebruik van alcoholische dranken en roken
Sinterklaas en zijn zwarte pieten roken niet en drinken geen alcoholische dranken.