Extra aandachtspunten bezoek Sinterklaas en/of Pieten

Graag willen wij wat extra aandachtspunten voor het bezoek onder uw aandacht brengen:

Niet roken Wij verzoeken u nadrukkelijk om te zorgen voor een rookvrije omgeving, niet alleen tijdens, maar ook ruim voor het bezoek. Mocht er wel gerookt zijn, dan verzoeken wij u om te luchten, dusdanig dat alle rook verdwenen is. Sint moet waarschijnlijk na afloop weer naar een andere afspraak en dan kan het als erg storend worden ervaren als Sint en Piet naar de rook ruiken. Vergeet daarbij niet dat sint en piet ook nog een voorbeeldfunctie vervullen en dus niet roken en er daarom ook een hekel aan hebben om naar rook te ruiken. Als u echte rokers bent, kunt u beter geen boeking maken vrezen wij.

(Huis)dieren De sint en zijn pieten zijn gek op (huis)dieren, echter de kostuums zijn erg prijzig en sommige onderdelen zijn kwetsbaar. Wij verzoeken u dan ook eventuele honden en katten tijdens het bezoek uit de buurt te houden of tijdelijk even elders te huisvesten in bijvoorbeeld de keuken, bench, garage of schuur.

Onze bereikbaarheid Wij zijn altijd bereikbaar op 06-24993974, echter  op de dagen dat wij bezoeken afleggen kunnen wij u niet ieder moment te woord staan. Tijdens bezoeken staat het toestel uit. Dat houdt dus in dat u ons niet altijd direct kunt bereiken, maar wel kunt u in dringende gevallen een boodschap inspreken of een SMS sturen. Wij zullen deze regelmatig  afluisteren en indien nodig zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Goede stoel Sint is al wat ouder en heeft nogal wat kleding aan. Hij zit dan graag op een wat hogere stoel in plaats van in een heerlijke relaxbank. Als de kinderen weten dat de sint komt, vinden ze het vaak erg leuk om zijn stoel te versieren, maar let hierbij op dat er geen papier wordt gebruikt die kleuren afgeven aan kleding. Met name crêpepapier doet dat.

Geen dwang  De sint een grote kennis van kinderen, dus als uw kind wat angstig is of schuw, dwing uw kind dan niet om bij Sinterklaas te komen. Ook niet voor een foto of video. Laat dit aan de spontaniteit van het kind over. Vaak spelen de pieten hier op leuke wijze op in en verzinnen die wel iets om het ijs te breken.

Verrassing of niet Het is altijd de vraag of sint komt dit jaar. Voor kinderen is dit altijd extra spannend. Ze zijn niet alleen in spanning over de cadeaus. Ook een bezoek van sint en piet maakt op de kleintjes een enorme  indruk. Maak kinderen niet overdreven nerveus door al uren van te voren aan te kondigen dat sint komt. We willen wel graag weten of het de aanwezigen bekend is dat we langskomen of dat het een verrassing is. Dit kunt u aangeven op de formulieren die u ontvangt als u bij ons een boeking doet. Wij kunnen hier dan op een goede  manier op inspelen.

Consumpties Normaal gesproken houden de sint en pieten natuurlijk best van lekker eten en non-alcoholische drankjes. Maar omdat ze daar op drukke avonden geen tijd voor hebben, eten en drinken ze van te voren goed. Dan hebben de sint en pieten alle tijd om de aandacht te richten op het bezoek. Sint doet zijn beste tabberd aan en dus is het prettig als u daar rekening mee houdt en drankjes en hapjes uit de buurt houdt.

Ieder kind een cadeau Tijdens het bezoek van sint is het leuk als ieder kind één cadeau ontvangt. Het spreekt voor zich dat de cadeaus die sint uitdeelt van gelijke waarde zijn. Dus niet de één een chocoladeletter en de ander een dure pop. We vragen de inpakpieten één zak, mand of doos apart te houden met voor ieder kind één cadeau. Plak op ieder cadeau  een sticker en schrijf hier in HOOFDLETTERS de naam leesbaar op. Het spreekt voor zich dat bij langere huisbezoeken de sint  meer cadeaus kan uitdelen.

Positiviteit en belonen Wij houden van positieve zaken dus wij leggen liever niet de nadruk op wat iemand allemaal fout heeft gedaan het afgelopen jaar. Het is lang bewezen dat belonen van positief gedrag opvoedkundig gezien meer resultaat  geeft. Als de sfeer daar ook nog eens leuker door wordt, dan lijkt ons de keus gemakkelijk. Gebruik sint en pieten dus nooit als boeman. Sint heeft in zijn hele leven nog nooit een kind mee naar Spanje genomen. Een ouder op de korrel nemen op een leuke wijze, daar is de sint altijd voor in.

Foto’s en video Sinterklaas is al heel vaak op de foto geweest. Het komt ook wel eens voor dat net op het moment dat sint  op huisbezoek is de batterijen op zijn of het geheugenkaartje vol is. Zorg dat u dit vooraf controleert, om teleurstellingen te voorkomen.

Gedragscode

Uiteraard is het erg belangrijk dat de sint en zijn pieten een goede indruk achterlaten. Zij houden zich daarom  strikt aan een aantal gedragscodes.
Gedragingen van sinterklaas en piet Sinterklaas en de pieten gedragen zich altijd erg netjes, beleefd en correct.
Correct taalgebruik Zowel sinterklaas als de pieten spreken correct algemeen beschaafd nederlands.
Openbare verschijning van sinterklaas en de pieten Sinterklaas en zijn pieten verschijnen nooit voor de landelijke intocht van sinterklaas en niet meer na 6 december in het openbaar. Wij zien de landelijke intocht op televisie als het officiële startsein voor alle openbare verschijningen van sinterklaas en zijn pieten.
Kleding van sinterklaas en pieten Sinterklaas en zijn pieten gaan altijd netjes en correct volgens de gebruikelijke kledinglijn gekleed. Aan de kleding die in ons eigen naaiatelier is vervaardigd, is ook veel aandacht besteed aan de afwerking van alle kostuums.
Kinderschrik Sinterklaas en zijn pieten zijn de kindervrienden bij uitstek. Het gebruik van de roe en het dreigen om kinderen mee te nemen in de zak naar Spanje zijn bij ons uit den boze.
Het nakomen van gemaakte afspraken Sinterklaas en zijn pieten komen gemaakte afspraken altijd keurig netjes na. Bij onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld in het verkeer, geven ze tijdig een berichtje aan de organisatie of familie waar ze naar toe gaan.
Het gebruik van alcoholische dranken en roken Sinterklaas en zijn pieten roken niet en drinken geen alcoholische dranken.

 

Integriteitsbeleid

Wij hebben voor onze activiteiten een integriteitsbeleid opgesteld waaraan de personen die werkzaam zijn voor ietste44 zich aan houden. Wij raden u aan kennis van dit beleid te nemen. U treft ons integriteitsbeleid en de algemene voorwaarden die op alle diensten van ons van toepassing zijn onderaan de website aan.